Dream Home 23: Luxury Residence At The Heart Of Nicosia
February 5, 2021

Τα δύο οικιστικά έργα Dream Home 25 και Dream Home 23 της Elbridge Investments (Cyprus) Limited προορίζονται για όσους αναζητούν πολυτέλεια και άνεση σε συνδυασµό µε µια ήσυχη και ασφαλή διαµονή

«Στόχος µας είναι να εδραιωθούµε στην αγορά των ακινήτων», δηλώνει σε συνέντευξή του στο περιοδικό Economy Today ο ∆ιευθυντής της εταιρείας Elbridge Investments (Cyprus) Limited, Μάριος Ηλία. Παρουσιάζοντας τα δύο ακίνητα της εταιρείας, Dream Home 25 και Dream Home 23, ο κ. Ηλία αναφέρεται στο υψηλό επίπεδο κατασκευής, ενώ, κληθείς να αναφερθεί στα µελλοντικά σχέδια της εταιρείας, σηµειώνει: «Μέσω της συνεχούς εξέλιξης και έρευνας, η εταιρεία αποσκοπεί στην αύξηση του επενδυτικού της χαρτοφυλακίου σε νέες και αναδυόµενες αγορές».

Μιλήστε µας για τα δύο σας έργα, Dream Home 25 και Dream Home 23. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους, σε ποιους απευθύνονται και τι είναι αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν ως προς την ποιότητα και την κατασκευή τους;

Τα δύο οικιστικά έργα βρίσκονται σε προνοµιακές τοποθεσίες στην Έγκωµη και αποτελούν µια άκρως ελκυστική επιλογή για επενδυτές και επαγγελµατίες που επιδιώκουν την άνεση της πρωτεύουσας. Το Dream Home 25 βρίσκεται σε µια ήσυχη και αναπτυσσόµενη περιοχή της Έγκωµης, λίγα µόλις λεπτά από το Πανεπιστήµιο Λευκωσίας, την κλινική Οφθαλµός και το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

Το έργο αποτελείται από διαµερίσµατα ενός και δύο υπνοδωµατίων, που προσφέρουν λειτουργικότητα στον χώρο τους, ενώ έχει ανεγερθεί χρησιµοποιώντας υψηλής ποιότητας οικοδοµικά υλικά. Ο µοντέρνος σχεδιασµός των διαµερισµάτων, σε συνδυασµό µε τις ελκυστικές τιµές αγοράς, τα καθιστούν ιδανική ευκαιρία για ιδιοκατοίκηση, αλλά, κατά τη γνώµη µου, και εξαιρετική ευκαιρία για επένδυση µε υψηλές αποδόσεις και χαµηλό ρίσκο. Παράλληλα, το Dream Home 23 είναι ένα πολυτελές συγκρότηµα οροφοδιαµερισµάτων, το οποίο βρίσκεται σε προνοµιούχα τοποθεσία στο κέντρο της πρωτεύουσας, δίπλα στις πρεσβείες των ΗΠΑ και της Ρωσίας και σε κοντινή απόσταση από κυβερνητικές υπηρεσίες. Αποτελείται από 5 πολυτελή, άνετα και µοντέρνα οροφοδιαµερίσµατα των τριών υπνοδωµατίων, µε επιπλέον δωµάτια υπηρεσίας, υποδαπέδια θέρµανση, στεγασµένο χώρο στάθµευσης, αποθήκη κ.ά. Το Dream Home 23 είναι ένα έργο µε συγκεκριµένες προδιαγραφές και µε επιλεγµένα και ποιοτικά υλικά, που στοχεύει στην αναβάθµιση της ποιότητας ζωής, παρουσιάζοντας µια ακαταµάχητη πρόταση κατοικιών για όσους αναζητούν πολυτέλεια και άνεση σε συνδυασµό µε µια ήσυχη και ασφαλή διαµονή. Το έργο είναι υπό ανάπτυξη, ενώ υπολογίζεται να είναι έτοιµο για παράδοση µέχρι τον Σεπτέµβριο του 2021.

Πού κυµαίνονται οι τιµές των διαµερισµάτων και πόσο ικανοποιηµένοι είστε από τη ζήτηση αλλά και από τα κίνητρα που υπάρχουν για αγορά κατοικίας;

Τα οικιστικά µας έργα διαφέρουν όσον αφορά τον τρόπο σκέψης και τον ιδιαίτερα µοντέρνο σχεδιασµό τους, προσφέροντας στην αγορά ένα ανώτερο επίπεδο ποιότητας ζωής το οποίο µπορεί κανείς να αποκτήσει σε αρκετά λογικές τιµές. Οι αρχικές τιµές των διαµερισµάτων στο ακίνητο Dream Home 25 ξεκινούν από τις €118.000 + ΦΠΑ, ενώ οι αρχικές τιµές των οροφοδιαµερισµάτων στο ακίνητο Dream Home 23 ξεκινούν από τις €395.000 + ΦΠΑ.  Οι πωλήσεις των ακινήτων έχουν ήδη ξεκινήσει, µε τη ζήτηση να αυξάνεται καθηµερινά. Θεωρούµε ότι τα κίνητρα που προσφέρονται για επιχορηγηµένη δανειοδότηση αγοράς κατοικίας είναι η καλύτερη ευκαιρία για νέα ζευγάρια και επαγγελµατίες ώστε να κάνουν το πρώτο τους βήµα στον τοµέα των ακινήτων. Και ενώ µπορεί να υπάρχουν πολλές προτάσεις, ελάχιστες συνδυάζουν ποιότητα υλικών µε εξαιρετική τοποθεσία, όπως τα Dream Home 25 και Dream Home 23.

Ποια είναι τα µελλοντικά σας σχέδια;

Μελλοντικός στόχος του οµίλου Vonpende Holdings P.L.C., στον οποίο ανήκει η εταιρεία µας, είναι η εδραίωση στον τοµέα της ακίνητης ιδιοκτησίας, προσφέροντας λύσεις µε υψηλές προοπτικές. Τα δύο οικιστικά κτίρια είναι η αρχή ενός ευρύτερου σχεδιασµού ανάπτυξης. Παράλληλα, η δηµιουργία επενδυτικών προτάσεων που να προσελκύουν επενδύσεις στην πρωτεύουσα, τόσο στην αγορά γης όσο και στην αγορά υπηρεσιών. Μέσω της συνεχούς εξέλιξης και έρευνας, η εταιρεία αποσκοπεί στην αύξηση του επενδυτικού της χαρτοφυλακίου σε νέες και αναδυόµενες αγορές. Στο παρόν στάδιο, ο όµιλος εταιρειών αξιολογεί αριθµό προτάσεων για ανάπτυξη γης που κατέχει πλησίον του ξενοδοχείου Hilton (πρώην Hilton Park) στην Έγκωµη.

Ποιες είναι οι εκτιµήσεις σας για την πορεία των ακινήτων; Ποιες κατηγορίες ακινήτων θα δεχθούν το µεγαλύτερο πλήγµα από την κρίση του COVID-19 και για ποιες κατηγορίες η κρίση θα είναι ευκαιρία;

Ο τοµέας των ακινήτων έχει σωστά χαρακτηριστεί ως ένας από τους µεγαλύτερους παραγωγικούς κλάδους της οικονοµίας. Η πανδηµία έχει επηρεάσει τον τοµέα των ακινήτων όπως και τους υπόλοιπους τοµείς. Παρ’ όλα αυτά, µέχρι στιγµής δεν έχει παρατηρηθεί αισθητή µείωση στις πωλήσεις των ακινήτων. Σηµαντικό ρόλο στη διατήρηση των πωλήσεων έχουν τα σχέδια της κυβέρνησης, τα οποία παροτρύνουν τον κόσµο για αγορά πρώτης κατοικίας µε την επιδότηση του στεγαστικού επιτοκίου, το ύψος της οποίας ανέρχεται στο 1,5%. Η κατάργηση του επενδυτικού προγράµµατος, αλλά και η αισθητή µείωση στις αφίξεις τουριστών, ως συνέπεια της πανδηµίας του κορωνοϊού, είναι οι βασικότεροι λόγοι στους οποίους οφείλεται η µείωση στην προσφορά και τη ζήτηση ακινήτων όπως πολυτελών επαύλεων στις παραθαλάσσιες περιοχές. Οι πολυτελείς επαύλεις είναι η κατηγορία ακινήτων που κατά την άποψή µας θα δεχθεί το µεγαλύτερο πλήγµα. Αντίθετα, η ζήτηση της αγοράς διαµερισµάτων στην πρωτεύουσα έχει διατηρηθεί, λόγω των πανεπιστηµίων και των κυβερνητικών υπηρεσιών. Το τελευταίο διάστηµα, έχει παρατηρηθεί έντονο ενδιαφέρον για αγορά διαµερισµάτων στην πρωτεύουσα, τόσο για ιδιοκατοίκηση όσο και για επενδυτικούς σκοπούς. Η αγορά διαµερισµάτων προβλέπεται να είναι η πιο κερδοφόρα επενδυτική πράξη, αφού αποφέρει απόδοση πέραν του 4%.